19. ligové kolo dorasteneckej ligy

05.05.2014 09:05

Mladšie dorastenky:

HK Slávia Partizánske - ŠŠK Bernolákova 27:21 (14:5)

Ako vždy, prvý polčas sa hral bez nás. Druhý polčas sme vyhrali o tri góly. Rozmýšľam či nebudeme začínať vždy 30 minút pred zápasom, aby sme si vyčerpali hluché obdobie a potom začneme hrať zápas. Dievčatá potrebujú 30 minút na to, aby si uvedomili, že nie sú také slabé a že dokážu hrať s každým súperom. Takmer včetky hráčky, ktoré boli na ihrisku, dali aspoň jeden gól.

Zostava: Kalmárová - Kopčíková 7, Findriková 1, Lukačková K., Mihalovičová, Weisová, Schwarcová 4, Štefánová 4, Daniláková 1, Sztachová 4

Staršie dorastenky:

HK Slávia Partizánske - ŠŠK Bernolákova 29:24 (16:10)

Aj tu nám ušiel prvý polčas. Nedôsledným zdvojovaním a aj niekoľkými spornými rozhodnutiami rozhodcov, súper hádzal 8 sedemmetrových hodov, ktoré všetky premenil. Za to my sme zahodili niekoľko čistých šancí a stratili niekoľko lôpt, čo súper trestal. Druhý polčas sme síce vyhrali o gól, ale to nestačilo na manko z prvého polčasu. Pokiaľ sme hrali kombinačne a nevybíjali sa v osobných súbojoch, kedy jedna hráčka hrala a ostatné staticky sledovali hru, tak sme dokázali súpera prekonať.

Zostava: Bodnárová, Findriková - Sztachová, Kopčíková, Pajorová 6, Hudáková, Simič 7, Sabačová,, Lukačková N. 9, Mikulová, Silvášiová 2

 

Ale obidva zápasy mali jeden spoločný znak. Súper dokázal využiť slabiny našich brankárok prakticky na 100%. U mladších si Dominika nedala povedať a celý zápas robila jeden a ten istý pohyb, raz to skúsila zmeniť a hneď mala zásah. Ja si uvedomujem vek Dominiky, ale viac snahy by nezaškodilo. U starších zase využili to, že Simona Bodnárová je nižšieho vzrastu a góly, hlavne z krídiel, dostávala do hornej časti brány. Čo smerovalo dole a dalo sa chytiť, to chytila. Ale my, aj mladšie aj staršie, aj keď sme vedeli o slabinách brankárok, nevyužili sme ich tak aby sme mali navrch.

Najviac ma mrzí to, že pokyny boli jasné, ale ich vykonávanie nefungovalo. Nie som nejaký super tréner, ale vždy keď sa držali mojich rád a pokynov, tak sme góly dávali a v obrane nedostávali.

 

mf