7.2.2014 Užhorod

10.02.2014 10:35

Po viacerých jednaniach sa nám podarilo nadviazať kontatkty s klubom HC Karpaty Užhorod a zúčastniť sa dvoch priateľských zápasov starších a mladších dorasteniek v športkomplexe Mladosť. Prípravné zápasy prebiehali v duchu fair-play, vedenie klubu z Užhorodu prijalo naše pozvanie na spoluprácu a má záujem v nej pokračovať. Veríme, že sa podarí ukrajinské družstvá privítať čím skôr aj v našej Handballaréne na ZŠ Bernolákova.

Staršie dorastenky:

Karpaty Užhorod - ŠŠK Košice  40:18 (20:8)

Zostava a góly: Bodnárová, Vargová - Kopčíková Mi 1, Englerová,  Pajorová 3/1,Hudáková 2/1,  K. Lukačková 1/1, Simič 6/2, Lukačková K., Sabačová 2/1, Mikulová 2, Čitáková 1/1.

Súper nás predčil vo všetkých oblastiach, hral rýchlu hádzanú s pestrým zakončovaním, Opieral sa o vysokého pivota, rýchle krídla a nad všetkými vynikala pravá spojka Olena Šemet. Keďže sa jednalo o  náš prvý prípravný zápas, v nekompletnej zostave (chýbala N.Lukačková, Silvášiová a Mo Kopčíková) sme chybovali  najmä v rozohrávke, finálnych prihrávkach  a tradične sme zahodili veľa šancí, či už zo šestky alebo z rýchlych protiútokov. Aj tak mal pre nás zápas veľký význam, musíme na odstránení chýb do súťaže tvrdo pracovať. Individuálne najlepšie brankárky Bodnárová a Vargová, v poli Simič, Sabačová a Mikulová.

 

ph

 

Mladšie dorastenky:

Naše výkony majú stúpajúcu tendenciu. Naša hra dostáva fazónu, dohrávame lopty do krídla, vieme nájsť pivota. V obrane začína fungovať spolupráca a systém začína fungovať. Treba ešte zlepšiť obranu krídiel. Na čom musíme hlavne zapracovať je fyzická kondícia. Tento zápas nám to dokázal, keď druhý polčas nás prakticky porazila jediná hráčka, ktorá premieňala protiútoky s takou ľahkosťou, ako keby bola sama na ihrisku.

Ďalšiu vec, ktorú nám zápas ukázal je to, že ak sa na tréningu nerobia veci na 100% tak v zápase samé neprídu. Čo je potešujúce, že sa to týka stále menšieho počtu hráčok.

 

mf

 

Fotogaléria: Užhorod 7.2.2014