MD: ŠŠK Bernolákova - MHK Bytča 28:36 (11:19)

24.03.2014 11:55

Zápas sa rozhodol v prvých 20-tich minútach, ktoré sme prehrali 6-14. Hrať hádzanu v pochodom tempe sa nevypláca. V prvom polčase sme urobili 16 technických chýb (10 prihrávok, 4 krát kroky a 2 krát prešľap).

Streľba bola 50% ale súperova 70%. Nedokázali sme sa vysporiadať s brankárkou, ktorá, pri všetkej úcte, robila iba jeden pohyb.

Ale zaujímavé je, že posledných 20 minút sme vyhrali 13-8 a nemal som pocit, že by to súper vypustil. Všetko je o disciplíne. Viem, že sa nehrá na "keby", ale keby dievčatá hrali od začiatku tak ako tých posledných 20 minút, tak verím, že zápas by dopadol úplne inak. Netvrdím, že by sme určite vyhrali, ale o 8 gólov by to určite nebolo a líder tabuľky by sa určite bál o výsledok.

Jediné pozitívum tohoto zápasu bolo, že Miša Štefánová vystrelila 13 krát, čo je asi toľko, čo v ostatných troch zápasoch spolu. A dala 8 gólov.

Ešte jedna poznámka na záver: Je nás málo, ale niektoré hráčky by sa mali zamyslieť nad sebou, ich prístup či už v tréningu alebo v zápasoch nie je to, čo by malo byť. A nemôžeme hrať so šiestimi hráčkami, aj hráčky z lavičky musia mať svoju kvalitu. Keby som si myslel, že ju nemajú, tak by sme museli, ale ony ju majú, len treba chcieť trochu na seba pritlačiť a snažiť sa posunúť ďalej (neznášam túto frázu, ale iná ma nenapadla). A priznám sa, že už neviem ako tie hráčky mám motivovať.

Zostava: Kalmárová, Findriková - Englerová 4, Kopčíková 4, Lukáčová, Petreková 1, K. Lukačková 1, Mihalovičová 1, Weisová, Schwarcová 5, Štefánová 8, Daniláková, Sztachová 4


mf