MHK Bytča - ŠŠK Bernolákova 32:15 (17:8) MD

07.10.2013 09:19

V Bytči sa nevyhráva, ale dá sa hrať, čo dievčatá dokázali v posledných 20 minútach zápasu, ktoré sme prehrali len o DVA góly. Tých prvých 40 minút bolo doslova na hodenie uteráka (pre tých, ktorí nevedia čo to znamená, je to signál pre predčasné ukončenie zápasu). Bez rýchleho pohybu, či v obrane či v útoku. Za prvý polčas sme vystrelili len o 4 pokusy menej ako súper, ale súper dal 17 a my len 8 gólov. V druhom to nebolo o nič lepšie, 19 striel a 7 gólov. Ale čo je najhoršie, my sme nedali z protiútoku ani jeden gól, kým súper dal 8 gólov z protiútokov. Chýba nám druhá funkčná brankárka, ktorá by zastúpila aspoň na chvíľu našu prvú a zatiaľ jedinú brankárku, ktorá tiež potrebuje nazbierať skúsenosti ako soľ. Už len preto aby "chytila" dych a ukľudnila sa. Chýba nám razancia a agresívnejšie poňatie hry. Keď sa podarilo našej brankárke chytiť strelu, tak odrazenú loptu takmer vždy získal súper.

Ja si uvedomujem, že polovica z dievčat sú ešte "žiačky", ale je zaujímavé, že v doterajších zápasoch boli úseky, resp. polčas, kedy boli viac ako vyrovnaným súperom. Čo síce je prísľubom pre budúcnosť, ale musia si zrovnať v hlavičkách, že ak na tréningu nerobia cvičenia na 100%, tak v zápase sa to vypomstí. Čo bol presným príkladom tento zápas. A že cvičenia, či už kondičné alebo špecializované, nerobia pre mňa a pre moje potešenie, ale pre seba, aby mali radosť z totho športu, lebo bez toho to nejde. Že tento šport nie je ako výchadzka do prírody, kedy je jedno ako a kedy sa pôjdete pozrieť na stromy a vtáčikov, ale že tento šport presne vystihuje príslovie "Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku". Koniec "psychologického" prejavu.

 

Findriková, Kalmárová - Bujňáková, Englerová 1, Kopčíková 7, Petreková 1, Mihalovičová, Vargovčíková, Schwarcová 4, Štefanová, Daniláková 2, Boříková (ČK)

 

mf